Jacek Koprowski
Osteria to miejsce, które swoją kuchnią zachwyca od przeszło 18-tu lat. W centrum Gdyni jako La Fortuna - powołana do życia za sprawą Marty Dyś i Cezarego Dułaka.
Po wielu latach gotowania w tamtejszej kuchni dołączył jako wspólnik - Jacek Koprowski (współtwórca marki Fino). Razem sprawują pieczę na gdyńskim konceptem.
Jak Osteria we Włoszech, tak w naszych realiach kuchnia to jakość, lokalność i ukłon w stronę tradycji. Bierzemy produkty z okolicznego ryneczku i redefiniujemy tradycyjne polskie smaki odwołując się do naszych umiejętności i wiedzy, czasem też hołdując zasadzie glocal – GLOBAL INSPIRATIONS, LOCAL INGREDIENTS.
Sprawdźcie to sami lub przyjdźcie z sąsiadami dzielić się "talerzykami" i raczyć dobrymi winami.
Zarezerwuj stolik on-line
Rezerwacje
Zarezerwuj stolik korzystając z formularza
lub zadzwoń
Zarezerwuj stolik korzystając z formularza lub zadzwoń
tel.: +48 508 043 730
Godziny otwarcia restauracji:
poniedziałek – czwartek:
1300 – 2100
piątek, sobota:
1300 – 2300
niedziela:
1300 – 2100
W uwagach prosimy o podanie liczby osób, dla których ma zostać przygotowany stolik. W przypadku rezerwacji tego samego dnia prosimy o kontakt telefoniczny.
Lokalizacja i kontakt
Fino Osteria
ul. Starodworcowa 1C
Gdynia 81-575
tel.: +48 508 043 730
e-mail:osteriafino@gmail.com